Triska tänder.

Sen några dagar tillbaka har Max gnuggat sig i munnen mer än vanligt. Det (plus att hand dregglar mer) är en röd varningsflagga för nya tänder. När tänderna spricker genom tandköttet och även några dagar efter de kommit genom är vår lille plutt på sitt sämsta humör. Vilket inte är konstigt, för han verkar ha väldigt ont.

Här ser ni en tandkarta över vilka tänder han har och i vilken ordning han fick dem.

De två nedre (nr 1 & 2) tänderna fick han när han var 5 månader. Sen dröjde det tills han var 9 månader innan han fick nästa omgång och då kom det fyra tänder (nr 3, 4, 5 & 6) på en gång! Nu när han är 10 månader, är det dags för två till tänder att titta fram på övervåningen (nr 7 & 8).

 

Max både äter och sover dålig när det är tänder på gång. Förra gången när han fick fyra stycken på samma gång så sov han inte bra på nästan en månad. Det var tungt för oss alla. Hoppas dessa kommer genom fort. När jag kikar så ser jag att det är vitt och svullet i tandköttet men ännu inga risgryn som syns eller känns.

 

Som tur är har vi flytande Alvedon som Max älskar smaken av(?!) När dosen han får tar slut blir han sur och vill ha mer, hehe! Söta unga!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0