Villa Söromån



Här är vår pärla och livsprojekt! Huset byggdes på 1860-talet. Det heter Söromån, som i "söder om ån". Det är det enda huset här i byn som ligger på södra sidan om Gnarpsån. Vi har en egen bro som man måste åka eller gå över för att komma ut till den allmäna vägen.

Huset är gammalt och i behov av renovering, som ni kanske ser. Hela nedervåningen är beboligt men övervåningen fungerar ännu bara som sommarboende. Vi håller just nu på att isloera hallen på övervåningen, som befinner sig bakom dörren och de två fönstrena ovanför verandan. Efter att hallen blivit klar ska vi ge oss på det stora sovrummet och ett mindre rum som ska bli Max rum. Det är mycket att göra, men väldigt kul och spännande! Jag ska berätta mer om renoveringen allt eftersom för er här i bloggen.

Jag ska även visa er runt inne, rum för rum. Men jag början med att presentera huset och tomten först. Här kommer en hel drös med bilder, så kanske ni får en uppfattning om vår Villa Söromån.



Den skruttiga trappan till den nya dörren på punschverandan som Tobias och min svärfar satte in i sommras. Alla dörrarna och även huset ska målas om i framtiden. Exakt till vilken färg återstår att se ännu. Trappan ska givetvis bytas ut. Men det får bli kanske nästa vår/sommar.



Detta är vårt garage / vedbod / förråd / snickarbod m.m.




Vårt lilla timmerhus som är jättecharmigt men inte beboligt ännu. Det är fint på insidan, allt är utrivet och övervåningen är grundmålad. Men undervåningen saknar isolering och det finns inget indraget vatten eller avlopp. Tobias har en önskan om att göra detta till sin framtida studio. Jag har en önskan om att renovera det för att sedan hyra ut det eller ha det som gästhus.

Vi har alltså tre hus på vår gård. Och 4 (eller var det 5?) hektar mark, både åker och björkskog.





Våra två läckra ekar. Undrar hur gamla de är? Vi har en lite idé om att göra en riktig väg mellan ekarna och upp genom vår skog, för att slippa använda bron. Det är lite krångligt just nu på vintern vad gäller plogningen.



Gården sett från åkern.



VAd man ser när vi står på vår åker. Inga grannar nära oss - underbart!!









Utsikten från köket.



Vår egen bro med grind.



Husets baksida, sett från den allmäna vägen på andra sidan ån.





Vyn från bron upp på alla våra tre hus.



Majlo på andra sidan ån/bron, mot den allmäna vägen.



Utsikten från ena sidan av bron. På sommaren kan vi bada från den sidan där den gamla avbrutna björken står. Det är finkorning sand på botten. Ån är grund på sina ställen, men även 4 meter djup på andra.



Utsikten åt andra håller när man står på bron.



Villa Söromån sett från trädgården.


Kommentarer
Postat av: Klang

Välkommen tillbaka!

Och tack för att du precis mildrade min frustration i att sitta på ett försenat tåg. Jag önskar mig också ett enklare liv. Kram.

2011-10-04 @ 16:46:15
URL: http://eskapi.blogg.se/
Postat av: Marie Nilsson

Tack för titten,det var riktigt hemtrevligt.Kram!

2011-10-05 @ 22:35:21
Postat av: Emz

Helt underbart hus och miljön runt huset är fantastisk. Ska bli spännande att följa renoveringen. Du är då alltid i farten ständigt något nytt upptåg, härligt!

2011-10-06 @ 21:52:41
Postat av: Husfrun

Herregud så fint ni bor. Det är ju som i en dröm, min dröm :) En hel massa jobb förstås, men samtidigt så roligt och ett helt livsprojekt. Jättecharmigt.

Kram!

2011-10-09 @ 09:34:42
URL: http://villafreja.bloggspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0