Thaimat á la Annelie
Idag bliv det (fusk)thaimat på mitt eget vis. Det är från början en maträtt som kom till för att jag var hungrig på thaimat från restaurang, men inte hade tillgång till någon sådan restaurang. Och när man är i nöd (väldigt sugen på nåt) får man vara kreativ! Då föddes denna maträtt.
Du behöver:
kycklingfiléer ca 3 st, tärnade i ca 2x2 cm
två portioner pasta - valfri sort (eller nudlar)
en påse frysta grönsaker
scrambled eggs (jag brukar göra dubbel sats av detta)
smör
Tom Kah - kryddmix från Santa Maria
Börja med att koka upp pastan. Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun. Gör äggröra enlig anvisning. Och woka (tina) grönsakerna. Sen är det bara att blanda allt ihop i en stor skål. Lägg i en stor klick smör i skålen och blanda om alla ingredienser. Häll till sist i kryddblandningen och rör om. Njut!
Du behöver:
kycklingfiléer ca 3 st, tärnade i ca 2x2 cm
två portioner pasta - valfri sort (eller nudlar)
en påse frysta grönsaker
scrambled eggs (jag brukar göra dubbel sats av detta)
smör
Tom Kah - kryddmix från Santa Maria
Börja med att koka upp pastan. Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun. Gör äggröra enlig anvisning. Och woka (tina) grönsakerna. Sen är det bara att blanda allt ihop i en stor skål. Lägg i en stor klick smör i skålen och blanda om alla ingredienser. Häll till sist i kryddblandningen och rör om. Njut!
Kommentarer
Postat av: Frida
Lät gott!
Ingen bild??
Postat av: Annelie
Hehe, det blev ingen bild för vi vart så hungriga när det var klart :D Brukar vara så när vi äter detta. Man vill bara ha och inte vänta en sekund till ;)
Postat av: Marie Nilsson
Funderar på äggröran men skall pröva detta.Roligt med något nytt.Tack!
Postat av: Annelie
Marie: Du kan skippa äggröran om du vill :)
Postat av: Egil och Bea
Tack för receptet, det är en av mina favoriter.//Egil Vi ska försöka göra en likadan thaigryta, får hoppas att det blir lika gott som din :) Kram EB
Trackback