Min Pasta Carbonara
2 paket bacon
6 äggulor
ca 1,5 dl grädde
2 dl riven ost - gärna färsk parmesan, men funkar bra med "vanlig" färdigriven ost på påse
salt & peppar
ca 400 g pasta
persilja - helst färsk men torkad funkar
(örtsalt)
Klipp baconet i bitar och stek i pannan tills det blivit lagom knaprigt.
Vispa ihop äggulorna och grädden i en stor skål, blanda i osten och krydda med salt och peppar efter smak.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet och blanda sedan i pastan i skålen med äggulorna/grädden/osten. Rör om kraftigt! Det är viktigt att pastan är varm/nykokt, för det är värmen från pastan som får såsen att smälta samman och bli krämig.
Lägg upp i skålar och strö över persilja och kanske lite örtsalt efter smak. Ät!
Vispa ihop äggulorna och grädden i en stor skål, blanda i osten och krydda med salt och peppar efter smak.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet och blanda sedan i pastan i skålen med äggulorna/grädden/osten. Rör om kraftigt! Det är viktigt att pastan är varm/nykokt, för det är värmen från pastan som får såsen att smälta samman och bli krämig.
Lägg upp i skålar och strö över persilja och kanske lite örtsalt efter smak. Ät!
Kommentarer
Trackback