Mandelmassapraliner.
Detta är en av Tobias favoriter när det kommer till julgodis. Att de är busenkla att göra och underbart goda är underbart!
Vill du testa? Du behöver:
Ett paket mandelmassa
Ett paket choklad - jag brukar ta mörk, men det funkar med ljus
Karamellfärg - valfri färg, jag använder röd
Tandpetare
Potatisar
Börja med att färga mandelsmassan och knåda den mjuk.
Forma sedan till bollar i lämplig storlek efter eget tyckte och smak.
Smält sedan chokladen över vattenbad.
Ta en lämplig form och fyll den med okokta potatisar.
Detta kommer vara basen till "torkställningen".
Sen stoppar man en tandpetare i varje boll och doppar dem i den smälta chokladen.
Försök täcka hela bollen med choklad, ta gärna hjälp av en sked.
Låt den överflödiga chokladen rinna av i kastrullen innan du sticker ner
tandpetaren i potatisen för torkning. Ställ bollarna gärna i kylen när de torkar.
Sen när pralinerna stelnat så är det bara att vrida av dem från tandpetaren
och lägga upp dem i en skål och servera! Förvara den kallt annars smälter
chokladen ich pralinerna klibbar ihop sig. Lycka till!