Min Pasta Carbonara



2 paket bacon

6 äggulor

ca 1,5 dl grädde

2 dl riven ost - gärna färsk parmesan, men funkar bra med "vanlig" färdigriven ost på påse

salt & peppar

ca 400 g pasta

persilja - helst färsk men torkad funkar

(örtsalt)



Klipp baconet i bitar och stek i pannan tills det blivit lagom knaprigt.

Vispa ihop äggulorna och grädden i en stor skål, blanda i osten och krydda med salt och peppar efter smak.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet och blanda sedan i pastan i skålen med äggulorna/grädden/osten. Rör om kraftigt! Det är viktigt att pastan är varm/nykokt, för det är värmen från pastan som får såsen att smälta samman och bli krämig.

Lägg upp i skålar och strö över persilja och kanske lite örtsalt efter smak. Ät!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0