Våra sovrum.

Nu ska ni få se vad vi gjort på övervåningen, även om det inte är helt och hållet färdigt än. Men iom att så många velat se så länge, så visar jag er - trotts att det är lite finlir kvar. Vi börjar med några få bilder från hur det såg ut innan (vi har massor, men det är väl det färdiga resultatet som är mest intressant, eller hur?)

 

Detta är en bild från hur det stora (vårt) sovrummet såg ut i bostadsannonsen. Det var inte så ljust och fint som det ser ut här på kortet, ska påpekas.

 

 

Det såg mer ut så här, i ljushet och färger. Det är sett från Max rum som angränsar till vårt rum - mycket lämpligt! Sen när han blir äldre så kan lillasyskonet ta över rummet och när denne också är för stor för att bo ihop med mamma och pappa ska det bli en "walk in closet".

 

 

Så här "fint" var Max rum när vi var här på visning. Men det fanns potential! Det lilla rummet hade från början två dörrar; den ni ser som angränsar till vårt sovrum och en dörr bakom fotografen som tar detta kort. Den dörröppning som finns bakom fotografen stängde vi igen. Vi ansåg att det inte behövdes två dörrar till ett barnrum och i framtiden garderob.

 

 

Det fanns ingen isolering i Max rum alls. Därför behövde vi slita bort alla gamla lager tapet (och annat bös som fanns i väggarna) ner till timmer stommen. Det är vad Tobbe pysslar med på bilden här ovan. I detta skedet så såg inte rummet mycket ut för världen...

 

Vårt sovrum var delvis isolerat redan när vi flyttade in, så vi förstärkte bara den ena väggen (med fönster) med extra isolering. Det såg aldrig riktigt ut som ett bombnedslag, så det finns inga sådana "roliga" kort att visa. Den gamla blommiga tapeten satt ganska bra på väggen, så vi valde att bara tapetsera över med en ny fin tapet som föll oss i smaken. Det är lite lågt i tak, så för att lura ögat valde vi en lodrätt randig tapet som ger ett intryck av att taket höjs.

 

 

Så här blev det! Vi har utgått från överkastet, faktiskt. Vi valde färgerna vitt, grått och lila. Lila skulle bli accentfärg, så vi valde ut saker i olika lila nyanser som fick dominera.

 

 

 

 

 

Lampa som vi fyndat, även den hade både ränder och en lila nyans.

 

Max rum, det första man ser från dörröppningen. Visst är de små fåtöljerna söta? Jag fyndade dem på en antikmässa tillsammans med min svägerska i höstas.

 

 

Det finns även plats i framtiden åt lillasyskonets säng i ena ändan av rummet.

 

Ja, nu har ni fått se vad vi pysslat med under hösten. Vi är väldigt nöjda själva och trivs bra i våra sovrum. Renoveringsprojekten som pågår just nu är hallen utanför vårt sovrum som leder ner till nedervåningen, till de andra rummen här uppe på övervåningen och även till vår framtida balkong.

 

Tanken är att vi ska fortsätta här uppe sen med ännu ett storarum/vardagsrum och ett mindre sovrum som Max kanske ska flytta in i om några år. Och (det jag längtar mest efter nu) ett stort badrum. Men mer om detta längre fram. En sak i taget, som Alfons pappa brukar säga.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Annica Kvarnström

Åh vad fint det blev! härligt att det är så ljust! Fina färgval! :)

2012-02-29 @ 09:59:36
Postat av: Linnea

Åh vad fint det blivit! :)

2012-02-29 @ 10:35:41
Postat av: Linda Larsson

Hej...vill börja med att säga vilka otroligt fina rum ni fixat. Tokmysiga verkligen :) Måste vara härligt att ha ett drömhus att kunna göra bara till sitt eget :) Angående ditt inlägg kan jag väl tänka mig att du känner igen dig. Minns att min bvc-sköterska berättade för mig att hennes dotter hade haft kolik och att det tog tre månader för henne att ens kunna känna något för barnet. Det var liksom mörkt för henne. Kanske inte någon diagnostiserad depression men just det här att allt inte alltid är rosenrött när man får barn. Och som du säger, även fast man vet att man inte rådde för det så finns det ändå en skam och skuld som jag tror att jag kommer leva med jämt. Men det är ju också precis som du säger (du är så klok:)) att det bevisar väl att vi är bra mammor. Hade man inte känt något så hade de varit konstigare. Jag önskar er en annan start den här gången utan kolik så nu kan njuta från första början på ett annat vis. Hur som helst verkar du vara en toppenmamma.. och det ska du vara stolt över :) Massa kramar till er!

2012-02-29 @ 10:52:49
URL: http://lindaallstar.blogg.se/
Postat av: Marie

Roligt att se.Jättesöta fåtöljer,fynd!En sådan taklampa hade mina föräldrar.Trevlig färgklick på golvet i barn kammaren.

2012-02-29 @ 11:09:57
Postat av: Husfrun

Kanonsnyggt. En vacker dag önskar jag få se det där på riktigt!

Kram.

2012-02-29 @ 19:17:48
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Zarah - mamma, matte och gravid med nr 2

Åhh så fint! Skönt att ni snart är klara med sovrummen! Även om man säkert aldrig blir riktigt "klar" när man har hus:-)

2012-02-29 @ 21:29:07
URL: http://zaraholine.blogspot.com
Postat av: Frida

Åh shit va fint! Och vilket jobb ni lagt ner. Heja er!

2012-03-02 @ 14:33:30
URL: http://www.fridaklang.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0